VÅRA EXPORTCHEFER 

Vi på exportchefatthyra.se är exportchefer,  internationella sälj och marknadschefer som arbetar globalt i interim, konsult eller anställningsuppdrag. Vi är teoretiskt kunniga och har bred praktisk erfarenhet inom internationell handel och affärsutveckling. 

Vi verkar operativt i linje eller som managementkonsulter.  Tillsammans levererar vi en generell affärslogik som till stor del är oberoende av bransch eller geografi. I de fall vi ser behov av specifik geografisk marknad eller branschkunskap,  har våra exportchefer olika fokus som ofta täcker upp behovet. I de fall unika behov finns som vi inte täcker med våra befintliga partners rekryterar vi in nya exportchefer med specifik branschkunskap,  fördjupad erfarenhet och språkkunskaper från en utvald geografisk region.


Civ ek. Olle Hasslöf
Managing Partner
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Direkt tel 0709-262623
Växel: 08-550 69 210
Maila

 

jordglobOlle har sedan 2010 arbetat som internationell rådgivare, senast på Exportrådet/Business Sweden och under 20 år i globala operativa managementroller. Han har en MBA från Lunds Universitet och erfarenhet av både små och stora bolag. Olle har bla varit med att driva utvecklingen av ett industriföretag från 43 till 300 miljoner med expansion från 6 – 60 marknader och introdkution på svenska börsen.  Olle har grundat Exportchefatthyra och är även partner i ett flertal intenationella konsultorganisationer. 

Olle utgår från Malmö och fokuserar på strategi, sälj och marknadsutveckling. “Olle har en stark kombination av solid internationell erfarenhet, teoretisk kunskap och hög energinivå” (Citat Martin Hellström konsultchef Business Sweden)  Läs mer

Språk: Svenska, Engelska, Spanska flytande och till viss del Italienska, Franska & Portugisiska.
Geografiskt fokus: Global, drivit affärer i 70 länder
Branschfokus: Tillverkande Industri, IT, Energi & miljöteknik samt Livsmedel.


Civ ek  Mats Paulsson
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210
Maila

Mats har 25 års erfarenhet av exportaffärer och internationella förhandlingar i stora och små bolag. Trots många strategiska chefsroller är fokus inställt på operativa och hands on frågor. Operativ erfarenhet som VD för dotterbolag i Dubai och Kanada. Exportchef, regionchef och marknadschef. Under sju år på Exportrådet/Business Sweden arbetat med att etablera och förbättra verksamheten för drygt hundra svenska företag i Mellanöstern & Afrika.

Mats utgår från Malmö och fokuserar på försäljningsökning, marknadsutveckling, inköp & supply chain.

Språk:  Svenska, Engelska och Tyska flytande. Franska och Arabiska i vardagssituationer.
Geografiskt fokus:  Mellanöstern, Afrika, Europa, Kanada.
Branschfokus: Tillverkande Industri, Telecom, Medtech, Energiteknik.


Civ.ing. Anders Granbom
Senior Export Manager 
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210

Maila

 

Anders är civilingenjör inom Maskinteknik/Träteknik från Luleå Tekniska Universitet. De senaste åren har Anders varit Vd på ett tillverkande företag med affärer i flera länder. Anders har även 5 års erfarenhet från Exportrådet/Business Sweden som internationell rådgivare och har därigenom hjälpt många Gävle/Dala företag med etablering på ett flertal marknader.  Tidigare har Anders haft roller som produktions-, logistik- och försäljningschef på  olika företag,  bland andra SETRA, Scania och Stora Enso. Senaste året har Anders arbetat som självständig konsult inom affärsutveckling med fokus på etableringar utanför Sverige,  bland annat i Brasilien, Europa, USA och Västafrika.

Anders har även lång erfarenhet av inköp från Kina och hjälper dig gärna via vår service för Leverantör & Inköpsoptimering.  För att öka och optimera din försäljning på export kan Anders guida dig genom Exportchefatthyras affärsutveckling för exportföretag


Anders utgår från Dalarna, men har koppling till både Brasilien och Italien där han tillbringar en del av sin tid. Han tar gärna med uppdrag att genomföra på plats.

Spåk:  Svenska, Engelska och Tyska till viss del
Geografiskt fokus: Globalt
Branschfokus: Tillverkande industri, Energi och miljöteknik, samt MedTech produkter.

Sussane Färg sv liten
Civ. ek. Susanne Welwert
Senior Export Manager 
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210
Maila

Spannish flagSusanne har lång internationell erfarenhet av varumärkesbyggande, affärsutveckling och uppstart av säljkanaler med fokus på konsumentvaror. Hon har en ekonomiexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har varit affärsansvarig för ABSOLUT Vodka I Latinamerika och Karibien under många år. Startat svenskt designföretag I Chile. Bott och arbetat i Schweiz, Brasilien och Chile. Susanne arbetar med att hjälpa små och medelstora företag hitta rätt partner på nya marknader.

aktuellt-flygplanSussane utgår från Stockholm och reser regelbudet till Sydamerika. Hon tar gärna med
uppdrag att genomföra på plats. Sussane har ett brett internationellt kontaktnät framförallt inom konsumentvaror.

Språk:  Svenska, Spanska, Engelska flytande och till viss del Franska.
Geografiskt fokus:  Syd och mellanamerika plus latinska länder i Europa.
Branschfokus: Retail & konsumentprodukter, Designvaror, Livsmedel & drycker  

Hamed Hooshyar bred
Teknisk Doktor Hamed Hooshyar
Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210

Maila
irans_flaggaHamed är Perser och uppvuxen i Iran. Han är ung, ambitiös och kom till Sverige 2009. Hamed har en doktorsexamen i industriell materiallära från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Hamed har bla arbetat som marknad och försäljningschef på den arabiska markanden och för Volvo där han utvecklade ett internationellt patent. Han har drivit ett flertal internationella marknadsutvecklingsprojekt och är van att göra affärer i Mellanöstern. Hamed är framförallt fokuserad på Iran där han har ett väl utvecklat kontaktnät. Han har stor teknisk förståelse och är specialist på kemisktekniska produkter samt medicinsk utrustning.

aktuellt-flygplanHamend utgår från Göteborg och reser regelbundet till Iran. Intresset för markanden ökat expotentiellt. Han tar gärna med uppdrag att genomföra på plats som,  marknadsundersökning,  partnersökning, mässbesök, kundbesök etc

Språk: Engelska, Persika flytande. Svenska och Arabiska på konversationsnivå.
Geografiskt fokus:  Iran och Arabvärlden.
Branschfokus: Tillverkande industri, kemisk tekniska produkter, medicinsk utrustning.

Roman SV liten
Civ. ek. Roman Boryschuk
Export Manager 
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210

Maila

 

Flag_of_RussiaRoman är född och uppvuxen i Ukraina och Östeuropa. Han har studerati Ekonomi vid Lindköpings Universitet med inriktning mot internationell affärsutveckling i Östeuropa.  Roman har breda språkkunskaper och god erfarenhet av affärsutveckling och försäljning från regionen. Bla genom Sidas projekt i Vitryssland och andra uppdrag för Svenska SME företag.

Roman utgår från Tranås i Småland och kan snabbt åta sig säljuppdrag, marknadsundersökningar eller besöksresor med specifika syften. Roman agerar även tolk och förhandlingssupport  på plats i marknaden.

Språk: Svenska, Engelska, Polska, Ukrainska, Ryska flytande. Till viss del övriga östeuropeiska språk utom Rumänska.
Geografiskt fokus: Östeuropa och Ryssland  
Branschfokus: Tillverkande industri 

mats-hultberg-foto-2
Civ ek. Mats Hultberg
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210

Maila

Tyska Flaggan storMats har bred internationell erfarenhet med fokus på Tyskland. Han är civilekonom från Stockholms Universitet och har bla varit VD för Svensk Tyska  Handelskammaren. Mats är specialiserad på att hjälpa start-up bolag med internationell marknadsutveckling och företag med ambitioner att öppna nya marknader.  Han har framgångsrikt arbetat som konsult och projektledare i ett flertal internationella B2B uppdrag och genomfört etableringar i Tyskland och övriga Europa.

aktuellt-flygplanMats utgår från Stockholm och reser regelbudet till Tyskland. Han tar gärna med
uppdrag att genomföra på plats. Mats har ett brett  kontaktnät i Tyskland och övriga tyskspråkiga länder.

Språk: Svenska, Engelska, Tyska flytande. Franska på konversationsnivå.
Geografiskt fokus: Tyskland och tysktalande länder.
Branschfokus: Tillverkande industri, IT, Telecom. Bank och Finans.


IHM Ekonom. Göran Larsson 
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210
Maila

Tyska Flaggan storGöran är marknadsekonom från IHM med påbyggnad i strategisk varumärkesbyggande. Han har 10 års erfarenhet av internationellt arbete som sälj och exportchef. Göran har jobbat i ledande positioner i tjänsteföretag och tillverkade industri. Han har byggt upp, förändrat och utvecklat återförsäljare/distributörer i Europa och Asien. Göran har bott i Österrike där han verkade som försäljningschef. 

Vidare är Göran utbildad och verksam som internationell affärscoach sedan 15 år tillbaka,  där han fungerar som ett stöd för företagsledare, chefer och grupper. Han har bl a arbetat för Mercuri International, IHM, EF, TV-Shop, Drester, mfl.

Göran utgår från Malmö och har ett brett kontaktnät inom utbildning och tjänstesektorn.
Han är även delaktig i Exportchefatthyras  säljoptimering för exportföretag  samt ansvarig för våra internationella säljutbildningar

Språk:  Svenska (modersmål), Engelska och Tyska flytande. 
Geografiskt fokus: Europa (Norden, Tyskland, Schweiz och Österrike ) Asien
Branschfokus: Tillverkande industri, eftermarknad bil, tjänstesektorn B2B


Marknadsekonom. Michael Barmer
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210

Maila

Michael har bred internationell managementerfarenhet och har studerat på IHM Business School. Han är specialiserad på att bygga marknad och säljexpansion genom strukturerade säljprocesser samt starka interna och externa samarbetsrelationer.

Michael har dokumenterade framgångar i att driva tillväxt och lönsamhet. Han har bla verkat som Vd för GROHE A/S Sverige, COMAP Nordic AB, Medilens Nordic AB, Nya Ljus Print & Bud AB, Nesthood Marketing AB och som Exportchef för AB Gustavsberg Sverige, NIBE Energy Systems, Epecon AB mfl.

Michael är engagerad som interimschef och projektansvarig i Exportchefatthyras säljoptimering för exportföretag. Han utgår från Helsingborg och har ett brett nationellt och internationellt kontaktnät.

Språk: Svenska som modersmål, flytande i engelska, franska, norska och danska samt spanska och italienska på konversationsnivå.
Geografiskt fokus: Norden, Europa & Asien.
Branschfokus: Tillverkande industri, energi, VVS, sanitet och värme, medicintekniska produkter samt reklam & tryck. 

susanne-buehler-sv
Susanne Fagerstedt Bühler
M Sc Business Administration & Economics
M Sc Health Economics, Karolinska Institutet
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210
Maila

eu-flaggan_200pxSusanne har 20 års erfarenhet inom Life Science med market access frågor och verkat i globala roller på läkemedelsföretag i Frankrike respektive Belgien. Hon har sedan 2005 arbetat som konsult och varit MA ansvarig för introduktionen av innovativa läkemedel inom ett flertal terapiområden i Norden, med fokus bl a på CNS. Arbetet är tvärfunktionellt och ställer krav på god lyhördhet, kommunikationsförmåga och målmedvetenhet. Periodvis är uppdragen mycket ”hands-on” och i nära dialog med kollegor och partners med spetskompetens inom olika discipliner. Susanne har bl a arbetat för Bayer Healthcare, Pfizer, Roche, Novartis mfl. Hon har även varit engagerad i samarbetsprojekt med Exportrådet (Tyskland och Norge). 

Susanne utgår från Stockholm och har ett brett kontaktnät på global nivå inom läkemedelsindustrin och life science. 

Språk: Svenska (modersmål), Engelska och Tyska flytande, Franska på förhandlingsnivå
Geografiskt fokus: Europa (Norden, Tyskland, Schweiz och Österrike, Frankrike och Benelux)
Branschfokus: Läkemedel, medicinteknik, miljöteknik

peter-wilander-show
Peter Wilander
M Sc Intl Sales & Marketing Management
M Sc Business Administration
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210
Maila

jordglob

Peter är utbildad i Stockholm och Hong Kong och har över 20 års erfarenhet inom global B2B försäljning, marknadsföring och affärsutveckling av medicinteknisk produkter. Han har sen 2010 arbetat som konsult och rådgivare för flertalet små och medelstora Med Tech bolag där han har utformat exportstrategier, kommersialiserat nya teknologier samt etablerat framgångsrika återförsäljarkanaler i Europa, USA samt Asien. Med sin breda och omfattande marknadskännedom, skapar Peter affärsmöjligheter genom att länka ihop tillverkare med återförsäljare.

Peter har drivit och utvecklat affärer i över 50 länder, han har bl a verkat i operativa roller för flera Fortune 500 företag som GE Medical Systems, Teleflex Medical och Cardinal Health. Under sin karriär har Peter bott och arbetat i USA, Storbritannien och Hongkong.

Peter utgår från Stockholm och har ett brett internationellt kontaktnät inom Med Tech från tillverkande bolag såväl som lokala och regionala distributörer. 

Språk: Svenska (modersmål), Engelska flytande och Franska på konversationsnivå.
Geografiskt fokus: Globalt med fokus på Europa, USA och APAC
Branschfokus: Medicinteknik, bioteknik


Mikael Ekman
M Sc Business Administration & Economics
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210
Maila

jordglob

Mikael är Civilingenjör i Industriell ekonomi och har en lång och framgångsrik karriär inom internationell försäljning B2B där han mestadels arbetat med Europa, Latinamerika och de nordiska länderna, men har erfarenhet från alla fem kontinenter och har bott i Sydamerika och Mellanöstern.

Mikael är specialist inom internationell B2B försäljning där han haft ledande positioner på kända företag som Ericsson, Teligent, Alcatel etc, men även hjälpt mindre bolag som Ingate och Albatross  att få fart på sin exportförsäljning.

Mikael har byggt upp, utvecklat och dragit ner verksamheter i upp och nedgång varför han snabbt kan bli effektiv i en chefsroll med fokus på lönsamhetsutveckling och internationell expansion.  

Mikael utgår från Stockholm vilket inte hindrar honom att arbeta med företag på andra orter. Som konsult har han verkat inom många områden och är öppen för de flesta typer av produkter. 

Språk: Svenska, engelska och spanska flytande. Förhandlar även på danska och norska. Hygglig portugisiska (Brasilien) och tyska.
Geografiskt fokus: Globalt med fokus på Europa och Sydamerika.
Branschfokus: Tillverkande Industri, IT, Energi,  Miljöteknik & hållbar utveckling.


Civ ek. Mikael Häußling Löwgren
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210
Maila

eu-flaggan_200pxMikael är Civilekonom och El/Tele Ingenjör i grunden, han har mångårig erfarenhet av internationella affärer. Mikael har tagit ett flertal svenska produkter på export, Permobil, Cath Print, Sigicom mfl.  Han har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt öka företags internationella försäljning genom utlandsexpansion och fördjupad penetration av befintliga marknader. Mikael har verkat som säljchef, Vice Vd och Styrelseledamot i ett flertal svenska företag. Han fokuserar på Tyskland men har även arbetat i övriga Europa och USA.

Mikael utgår från Stockholm och  har sedan flera år varit en aktiv internationell affärsutvecklare och rådgivare till mellanstora bolag, både ägarledda och riskkapitalägda.

Språk: Svenska (modersmål), Engelska, Tyska (familjespråket) och Spanska flytande. Franska och  Italienska på konversationsnivå. Van att arbeta med Norska och Danska.
Geografiskt fokus: Tyskland och de flesta andra mogna marknaderna i Europa, samt USA.
Branschfokus: Tillverkande industri, MedTech, livsmedel/foder/nutrition. B2B och B2C.

 

 


Marknadsekonom. Camilla Wretenheim Skog
Senior Export Manager
Exportchefatthyra.se
Växel: 08-550 69 210
Maila

eu-flaggan_200px

Camilla har examen i Hospitality Management och en bred internationell erfarenhet på ledningsnivå inom detaljhandeln och hotell & restaurang, framförallt med fokus på Europa. Hon har hon drivit tillväxt, lönsamhet och förändringsprocesser samt organisation och ledarskap i både befintliga samt nya verksamheter. Camilla har bl.a arbetat på koncernivå för Ålhéns,  Lagerhouse och ett flertal större restaurant och Café kedjor i UK. Hon är specialiserad på att skapa effektivitet och struktur samt ett fungerande distansledarskap för tillväxtbolag med flera enheter. Camilla stöttar sedan hösten 2015 företagsledare och entreprenörer i små och medelstora företag i Europa.

Camilla utgår från Skåne och tar uppdrag i Sverige, Norden och Europa. Hon reser regelbundet till framföra allt till Spanien och Storbritannien och tar gärna med projekt att genomföra på plats.

Språk:  Svenska, Engelska, Spanska och Finska flytande.
Geografiskt fokus:  Väst Europa
Branschfokus: Retail & konsumentprodukter, Livsmedel & drycker, Hotell, Restaurang, Multisite